18-09-13

Hasselt Millésime verdeelt Premium Wines van E&J Gallo in België

E&J Gallo Winery (Californië) besloot voor het verdelen van hun topwijnen in België te kiezen voor Hasselt Millésime, een wijnhandel met behoorlijk wat gekende merken in zijn portfolio.

Hasselt Millésime.jpg


Dit jongste partnership resulteert in wijnmerken als Apothic, Rancho Zabaco, Mac Murray Ranch, Louis M. Martini en William Hill.
Naast deze nieuwe topmerken verdeelt Hasselt Millésime, buiten onder meer de zeer succesvolle cava MVSA en hun eigen wijnmerk Guillaume, ook grote bekende internationale merken als Casa Vinícola Zonin, Pierre André, Fariña, Luigi Bosca, Trapiche, Misiones de Rengo, Nederburg, Osborne enz.


Edouard Baijot (E&J Gallo Winery) en Michel Fryns (Hasselt Millésime)
Meer info: Hasselt Millésime (Catherine Elseneer): 00 32 (0)11 28 19 57

 

09:12 Gepost door In Vino Veritas in Actualiteit, België, VS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-11

Napa Valley in 2040 te warm voor kwaliteitswijnbouw

Volgens een onderzoek rond de klimaatverandering zou over 30 jaar kwaliteitswijnbouw in Napa Valley onmogelijk zijn.
Wetenschappers aan de Stanford University van Californië keken naar een aantal wijnbouwgebieden in het westen van de Verenigde Staten – Santa Barbara County en Napa Valley in Californië, Yamhill County in Willamette Valley (Oregon) en Walla Walla County in de staat Washington.
Volgens de onderzoekers zou er in bepaalde kwaliteitsgebieden van Noord-Californië tegen 2040 om en bij de 50% minder grond geschikt zijn om wijndruiven te telen. Sommige koelere delen van Oregon en de staat Washington zouden tegen die tijd daarentegen beter geschikt zijn voor het verbouwen van wijndruiven. De studie onderzocht de klimaatverandering in de komende 30 jaar.
Voor deze studie werd uitgegaan van een toename van 23% van de broeikasgassen in 2040, wat zou neerkomen op een mondiale temperatuurstijging van 1ºC.

napa-valley-wine-region.jpg

De onderzoekers gebruikten een klimaatmodel waarin lokale, regionale en mondiale omstandigheden meegenomen werden, met inbegrip van factoren zoals wind. Het model is getoetst aan feitelijke gegevens tussen 1960 en 2010. Zo voorspellen ze dat in 2040 alle vier deze wijnstreken waarschijnlijk een hogere gemiddelde temperatuur tijdens het groeiseizoen zullen kennen, plus een toename van het aantal 'zeer warme dagen' van 35ºC of meer.
Wijnbouwers hebben twee opties, waarschuwt het rapport. Ze kunnen ofwel druivensoorten aanplanten die deze temperaturen kunnen weerstaan, of ze moeten aanpassingen maken in de manier waarop de wijnstok groeit: nieuwe methodes van geleiding toepassen en speciale vormen van irrigatie aanwenden om de wijnstokken te koelen.
 
Bron: Decanter

11:30 Gepost door In Vino Veritas in VS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-11

Wereldrecordbedrag voor Romanée Conti

Op een veiling georganiseerd door Christie's in Genève, dinsdag 17 mei jongstleden, werden er tal van topwijnen aangeboden.
Pronkstukken uit de catalogus waren onder meer Château Lafite-Rothschild 1887, Château Margaux 1909 en Romanée-Conti 1945.
Deze laatste, die op een opbrengst geschat werd tussen 39.832 en 55.765 euro, werd afgehamerd op maar liefst 87.815 euro! Een wereldrecord. De gelukkige is een Amerikaanse collectioneur.
Romanée-Conti haalde vroeger al eens een record, maar dan op een liefdadigheidsverkoop. Toen ging er een witte Montrachet van de hand voor 500.000 dollar of 363.000 euro.
 
Bron: Vitisphère

18:37 Gepost door In Vino Veritas in Frankrijk, VS, Zwitserland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |