02-12-14

VINI BIRRE RIBELLI

De allereerste editie van het salon Vini Birre Ribelli (wijn, bier, rebellen) vindt plaats aanstaande zondag 7 en maandag 8 december in Hôtel de la Poste van Tour&Taxis in Brussel. 

Er worden niet minder dan 76 wijnbouwers verwacht, 13 ‘rebelse’ bierbrouwers en nog vele andere personages uit de sector. 

bannerViniBirre.jpg

Met dit nieuwe salon wil het team rond Patrick Bottcher en Nicoletta Dicova een ontmoetingsplaats creëren waar ontspannen kan geproefd en aangekocht worden, waar ontmoetingen en ontdekkingen tussen twee vriendschappelijke en onderling verbonden werelden centraal staan, die van de natuurlijke wijnen en die van de artisanale bieren. 

Beide delen dezelfde filosofie en refereren onmiddellijk naar de films van Jonathan Nossiter, Mondovino en Natural Resistance. 

Een van de grote figuren die aan de basis ligt van dit evenement is Jean Van Roy van brouwerij Cantillon, de sympathieke Brusselaar die in tal van landen wereldwijd bekend staat om zijn volharding en Belgisch non-conformisme, fel gekant tegen de industrialisering van het bier. 

Voor meer info, klik HIER: http://www.vinibirreribelli.net/

 

03-12-12

'Wie kan drinken, kan leven': promotiecampagne Spaanse wijnen

Josep Roca.jpgMet steun van het Spaanse ministerie van Landbouw, de Spaanse regering en de Europese Unie lanceerde de Spaanse Wijnfederatie een promotiecampagne voor een verantwoorde consumptie van wijn. Op de affiches zien we onder meer Jesús Olmedo (acteur), David Janer (acteur), Julia Otero (journaliste), Santiago Dexeus (gynaecoloog) en Josep Roca (sommelier van El Celler de Can Roca).

Met deze campagne wil men in Spanje niet alleen een verantwoorde consumptie van wijn aanmoedigen maar ook het cultureel, patrimoniaal en sociaal aspect van wijn onderstrepen.

Volgens het OeMv (Observatorio Español del Mercado del Vino) is de consumptie van wijn in de Spaanse huisgezinnen gestegen. Tijdens de eerste 7 maanden van 2012 steeg het geconsumeerd volume met 4,3%, een grotere stijging dan bieren in diezelfde periode.

Meer info:www.quiensabebebersabevivir.es/ 

Bron: Vitisphère

 

16:45 Gepost door In Vino Veritas in Spanje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-12

Loxarel ruilt DO Cava voor DO Penedès

Wijndomein Loxarel in Vilobi del Penedès heeft besloten de Consejo Regulador del Cava vaarwel te zeggen, hoewel zij een van de eerste bedrijven waren die daar deel van uitmaakten, om zich aan te sluiten bij de DO Penedès. Concreet wil dat zeggen dat hun schuimwijnen voortaan de vermelding 'Método Tradicional de la DO Penedès' op hun etiket krijgen. Ze zijn niet de eersten die dat beslissen, ook Mas Comtal en Colet deden dat reeds. Volgens Loxarel gaat het vooral om 'de directe link met het terroir van de Penedès meer in de verf te zetten'. Bovendien vindt Loxarel, die zich toespitsen op xarello en een langere rusttijd sur lies, dat ze zich niet meer kunnen vinden in de wetgeving van cava, een wetgeving die volgens hen niet streng genoeg is wat de minimale rusttijd bedraagt.


Loxarel.jpg

Loxarel, xarel-lo


Wanneer cava de afgelopen jaren voor een heuse boom zorgde qua verkoop, vooral wat de export betreft, kampt het vandaag met een imagoprobleem omdat er ontzettend veel cava's zijn die aan dumpingsprijzen worden verkocht.

 

09:59 Gepost door In Vino Veritas in Spanje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende