02-12-14

VINI BIRRE RIBELLI

De allereerste editie van het salon Vini Birre Ribelli (wijn, bier, rebellen) vindt plaats aanstaande zondag 7 en maandag 8 december in Hôtel de la Poste van Tour&Taxis in Brussel. 

Er worden niet minder dan 76 wijnbouwers verwacht, 13 ‘rebelse’ bierbrouwers en nog vele andere personages uit de sector. 

bannerViniBirre.jpg

Met dit nieuwe salon wil het team rond Patrick Bottcher en Nicoletta Dicova een ontmoetingsplaats creëren waar ontspannen kan geproefd en aangekocht worden, waar ontmoetingen en ontdekkingen tussen twee vriendschappelijke en onderling verbonden werelden centraal staan, die van de natuurlijke wijnen en die van de artisanale bieren. 

Beide delen dezelfde filosofie en refereren onmiddellijk naar de films van Jonathan Nossiter, Mondovino en Natural Resistance. 

Een van de grote figuren die aan de basis ligt van dit evenement is Jean Van Roy van brouwerij Cantillon, de sympathieke Brusselaar die in tal van landen wereldwijd bekend staat om zijn volharding en Belgisch non-conformisme, fel gekant tegen de industrialisering van het bier. 

Voor meer info, klik HIER: http://www.vinibirreribelli.net/

 

18-10-12

Nieuwe wijnkelder Quinta do Vallado ontvangt architectuurprijs

Quinta do Vallado.jpgDe geschiedenis van Quinta do Vallado in de Douro gaat terug tot 1716. Dit wijnhuis, dat altijd in familiale handen is gebleven (familie Ferreira), gaat niettemin behoorlijk mee met zijn tijd. Iets wat opnieuw bewezen werd door de prijs die ze onlangs in ontvangst mochten nemen, de 'Premio Construir 2012', een belangrijke architectuurprijs die niet alleen uitgeschreven wordt voor wijnhuizen maar voor opvallende architecturale projecten in het algemeen.
Quinta do Vallado ontving de prijs voor zijn nieuwe wijnkelder in Peso da Régua, waarvan hier een foto te zien is.
Deze onderscheiding is eens zo belangrijk omdat de wijnkelder in de Douro gevestigd is, een gebied dat door UNESCO beschermd wordt. De integratie van architecturale projecten moet aan tal van regels voldoen en wordt aan strenge controles onderworpen, maar dat bleek voor architect Francisco Vieira de Campo dus geen probleem.

12:05 Gepost door In Vino Veritas in Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-11

Alles over vintage port

Vintage port.jpgOnlangs werd er een gloednieuwe website gelanceerd waar portliefhebbers terechtkunnen voor uitgebreide informatie over vintage port vanaf 1945: www.thevintageportsite.com.
De site werd gebouwd in opdracht van de Symingtonfamilie, die reeds 14 generaties actief is als portproducent.
Symington Family Estates beschikt over een enorme hoeveelheid kennis en informatie over port, en die wordt dus nu toegankelijk gemaakt via de website.
Bezoekers vinden proefnotities van internationale wijnexperts, maar ook van interne proeverijen van ruim 270 wijnen in een gebruiksvriendelijke kennisbank. Daarnaast staan er oogstrapporten op vermeld van alle oogstjaren, teruggaand tot 1945, gedeclareerd of niet. Vragen die na het bekijken van de website alsnog onbeantwoord blijven, kunnen worden gesteld via de functie Ask The Expert. Bovendien is het een dynamische website die continue wordt aangevuld met actuele gegevens over vintage port.

10:50 Gepost door In Vino Veritas in Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |