06-01-15

Een grote Luxemburger

Château Pauqué is het persoonlijk domein van de Luxemburgse wijntovenaar Abi Duhr. 

Het gehucht (of lieu-dit, zoals u wilt) Paradaïs ligt tussen Machtum en Grevenmacher. De ondergrond is een samenstelling van kalk bedekt met een fijne kleilaag. Er staat pinot gris en auxerrois op aangeplant, maar ook uitstekende riesling, waarvan een flink deel oude wijnstokken. 

IMG_5590.jpg

Gekonfijte sukadevrucht, pomelo, lychee, een vleugje kweepeer en honing, heel complex van geur. In de smaak wordt de honing geaccentueerd, rijk, vet en breed, aroma's die ons aan een behaaglijk paradijs doen denken. Opgepast, want dit is een wijn met twee kanten. Enerzijds is er het zoete van het fruit (suiker, maar ook glycerol) en anderzijds zijn er de fraaie zuren die het geheel pittig maken. Er is ook een licht oxidatieve toets, maar totaal niet storend.

Kortom, een reden te meer om naar de oevers van de Moezel af te zakken ... 

 

Hervé Lalau

 

 

20:20 Gepost door In Vino Veritas in Luxemburg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-14

VINI BIRRE RIBELLI

De allereerste editie van het salon Vini Birre Ribelli (wijn, bier, rebellen) vindt plaats aanstaande zondag 7 en maandag 8 december in Hôtel de la Poste van Tour&Taxis in Brussel. 

Er worden niet minder dan 76 wijnbouwers verwacht, 13 ‘rebelse’ bierbrouwers en nog vele andere personages uit de sector. 

bannerViniBirre.jpg

Met dit nieuwe salon wil het team rond Patrick Bottcher en Nicoletta Dicova een ontmoetingsplaats creëren waar ontspannen kan geproefd en aangekocht worden, waar ontmoetingen en ontdekkingen tussen twee vriendschappelijke en onderling verbonden werelden centraal staan, die van de natuurlijke wijnen en die van de artisanale bieren. 

Beide delen dezelfde filosofie en refereren onmiddellijk naar de films van Jonathan Nossiter, Mondovino en Natural Resistance. 

Een van de grote figuren die aan de basis ligt van dit evenement is Jean Van Roy van brouwerij Cantillon, de sympathieke Brusselaar die in tal van landen wereldwijd bekend staat om zijn volharding en Belgisch non-conformisme, fel gekant tegen de industrialisering van het bier. 

Voor meer info, klik HIER: http://www.vinibirreribelli.net/

 

27-10-10

Sterker nog dan de Beaujolais: l'IVV nouveau est arrivé!

Ziezo, hier is de jongste editie van uw geliefde wijntijdschrift: mooi en verzorgd, vol met interessante rubrieken, reeds de 144ste uitgave op rij!

IVV-144-NL-cover.jpg

 
Een greep uit de inhoud, kriskras door elkaar:
 
Armagnac, met een uitgebreide proefsessie
Op de fiets door de Luxemburgse Moezel
Een smakelijke tocht in en rondom Collioure
Een dossier rond Graveswijnen
Icoonwijn Clos Saint Hune
En al onze gebruikelijke rubrieken...
 
Veel leesplezier!

09:19 Gepost door In Vino Veritas in België, Frankrijk, Italië, Libanon, Luxemburg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |