02-12-14

VINI BIRRE RIBELLI

De allereerste editie van het salon Vini Birre Ribelli (wijn, bier, rebellen) vindt plaats aanstaande zondag 7 en maandag 8 december in Hôtel de la Poste van Tour&Taxis in Brussel. 

Er worden niet minder dan 76 wijnbouwers verwacht, 13 ‘rebelse’ bierbrouwers en nog vele andere personages uit de sector. 

bannerViniBirre.jpg

Met dit nieuwe salon wil het team rond Patrick Bottcher en Nicoletta Dicova een ontmoetingsplaats creëren waar ontspannen kan geproefd en aangekocht worden, waar ontmoetingen en ontdekkingen tussen twee vriendschappelijke en onderling verbonden werelden centraal staan, die van de natuurlijke wijnen en die van de artisanale bieren. 

Beide delen dezelfde filosofie en refereren onmiddellijk naar de films van Jonathan Nossiter, Mondovino en Natural Resistance. 

Een van de grote figuren die aan de basis ligt van dit evenement is Jean Van Roy van brouwerij Cantillon, de sympathieke Brusselaar die in tal van landen wereldwijd bekend staat om zijn volharding en Belgisch non-conformisme, fel gekant tegen de industrialisering van het bier. 

Voor meer info, klik HIER: http://www.vinibirreribelli.net/

 

26-03-13

Export Duitse wijn in dalende trend

 

Duitse wijnen.jpg

In vergelijking met 2011 daalde de Duitse wijnexport in 2012 met 15,2%, en zet op die manier de dalende trend verder, aldus statistieken van het Duitse Wijninstituut.
De daling van het exportvolume in 2012 komt neer op 1,3 miljoen hectoliter. Ook in 2011 was er reeds een significante daling van 11,8% merkbaar.
Terwijl de export in 2012 het goed deed op kleinere wijnmarkten is deze alarmerende daling vooral te wijten aan markten die normaal grote volumes voor zich nemen, zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Rusland, aldus het persbericht dat gelanceerd werd op de vooravond van Prowein, Duitslands grootste wijnbeurs die jaarlijks in Düsseldorf wordt gehouden.
Het Duits Wijninstituut zegt dat de daling deels te wijten is aan een kleinere oogst in 2010 en een 'hardere competitie' voor wijnen uit het lagere prijzensegment. Ook nieuwe importregels in Rusland leidden tot lagere exportcijfers. 
Eveneens de waarde van exportwijnen daalde in 2012 met 7,8%. Dit cijfer is weliswaar minder alarmerend omdat de gemiddelde prijs per liter wijn steeg en een trend blootlegt 'van de vraag naar hogere kwaliteitswijnen', aldus directeur Monika Reule van het Duits Wijninstituut. 
Maar gezien de algemene dalingen roept Monika Reule op 'intensieve en constante public relations campagnes op te voeren in het buitenland om op die manier het verloren marktaandeel opnieuw in te palmen.'
Bron: Decanter

 

11:14 Gepost door In Vino Veritas in Duitsland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-12

Rheinland-Pfalz wil biowijnproductie stimuleren

Minister Ulrike Höfken.jpgMilieuminister van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, Ulrike Höfken, moedigt lokale wijnmakers aan om biologische wijn te gaan produceren. Het ministerie heeft daarom een speciale brochure uitgebracht met als titel ‘Umstellung auf den Ökologischen Weinbau’ waar vele vragen en interessante antwoorden in aan bod komen.
Het voordeel van biologische wijnbouw is volgens haar dat deze werkwijze het milieu beschermt en dat er enkel natuurlijke hulpbronnen gebruikt worden.
De brochure kan via deze weblink gratis gedownload worden: http://www.mulewf.rlp.de/fileadmin/mufv/publikationen/Umstellung_auf_oekologischen_Weinbau.pdf

Foto: Wijnbouwminister Ulrike Höfken

16:45 Gepost door In Vino Veritas in Duitsland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |