05-02-15

Mooie Muscadet 2014, op het nippertje gered

In Muscadet werd de rotslechte zomer van 2014 - dat rot mag letterlijk genomen worden - op het nippertje gered door een mooie nazomer. 

In Château de Cléray werd er tijdens de oogst dan ook heel streng geselecteerd. De opbrengst was zwak, maar de druiven die goed waren, 'waren dan ook heel erg goed', vertelde oenloog Pierre-Jean Sauvion ons gisteren tijdens het Salon des Vins de Loire in Angers. 

Het bewijs konden we proeven, want voor de gelegenheid werd er een fles opengemaakt. De wijn is nog piepjong, komt eigenlijk pas uit zijn bed (op zijn bedje van 'lies', om juist te zijn), maar is reeds veelbelovend.

Heel fijn van geur bezit hij uiterst elegante florale toetsen (kamperfoelie?), maar ook vrij veel fruit (appel en peer vooral), impressies die lichtjes in de smaak terugkomen, aangevuld met specerijen. De finale is vrij vet, licht boterachtig, maar ook ziltig. En om heel eerlijk te zijn hadden we onmiddellijk zin in een tweede glas. Leve de officiële lancering van de wijn! 

Of zoals Pierre-Jean Sauvion het zegt: 'Melon is het grootste druivenras ter wereld, en net zoals alle sterren geeft hij zich niet onmiddellijk prijs maar moeten we naar zijn complexiteit op zoek gaan.'

 FullSizeRender.jpg

 

 

12:16 Gepost door In Vino Veritas in Actualiteit, Frankrijk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |