19-09-13

Avondje Roussillon in Brussel

Woensdagavond werd de voltallige Belgische gastronomische en toeristische pers in Brussel ontvangen door La Maison du Languedoc-Roussillon. Doel was het ruime aanbod van de Roussillon aan deze gespecialiseerde pers voor te stellen: patrimonium, cultuur, natuurgebieden (wist je dat de Pyrénées-Orientales het grootste aantal bomen per inwoner telt?), logies, restaurants, vrijetijdsbesteding, wijn en gastronomie.

Roussillon.JPG


Na een algemene inleiding door Patrice Rémy, directeur van het Comité Départemental du Tourisme, waar hij de uitzonderlijke ligging en unieke bezienswaardigheden nogmaals belichtte, gingen de journalisten over tot de praktijk.
Er werden drie workshops voorgesteld, telkens met specifieke gastronomische specialiteiten en wijnen van die bepaalde regio (Côte Vermeille, Plaine du Roussillon en Vallée de l'Agly).
Tijdens deze degustaties kwam het complete gamma VDN's uit de regio aan bod, waaronder Maury, Banyuls, Banyuls Grand Cru, Rivesaltes en Muscat de Rivesaltes, wijnen die ongetwijfeld voor sommigen een nieuwe ontdekking waren maar die telkens weer verrassen door hun verbluffende gastronomische inzetbaarheid.
Fraaie combinaties tussen wijn en gerecht werden er geproefd met typische charcuterie uit de streek, ansjovis, kazen, koekjes en andere gastronomische delicatessen.

Commentaren werden gegeven door het duo Marc Vanhellemont-Hervé Lalau.
Een heerlijke avond Roussillon was het, inclusief de bontgekleurde tafelkleden uit de Roussillon en de typische smaken, geuren en kleuren van deze prachtige streek.
En gezien de uitstekende sfeer hebben de journalisten het zich niet beklaagd ...

 

16:33 Gepost door In Vino Veritas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.