10-06-13

Champagne Krug lanceert geen 2012

Krug Grande Cuvée.JPG

Champagne Krug zal geen champagne van 2012 lanceren ondanks het 'uitzonderlijk potentieel' van het wijnjaar, vertelde onlangs wijnkeldermeester Eric Lebel.
De wijn van 2012 zal daarentegen wel als reservewijn voor de Krug Grande Cuvée gebruikt worden.
'2012 werd gekenmerkt door een bijzonder kleine oogst, waardoor dus ook het volume veel lager zat dan gewoonlijk. Daarom besloten we om de wijn van 2012 te gebruiken als reservewijn voor de Krug Grande Cuvée, een champagne waarover het wijnmakersteam zich de volgende 15 jaar zal ontfermen.'
Nog voegde Eric Lebel eraan toe dat: 'De prioriteit van Krug is altijd al het jaarlijks opnieuw maken van de Grande Cuvée geweest. In de blend van dit jaar zal meer dan de helft van het totaal volume van 2012 gebruikt worden.'
Niettemin 2012 in Champagne een van de meest moeilijke wijnjaren was, besloten grote producenten, met inbegrip van Dom Perignon en Philipponat, toch millésimé champagnes van 2012 op te markt te brengen.
'Het potentieel is aanwezig om een uitstekende Dom Perignon 2012 te maken', aldus nog wijnkeldermeester Richard Geoffroy van Dom Perignon.
Bron: Decanter

15:28 Gepost door In Vino Veritas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.