26-03-13

Export Duitse wijn in dalende trend

 

Duitse wijnen.jpg

In vergelijking met 2011 daalde de Duitse wijnexport in 2012 met 15,2%, en zet op die manier de dalende trend verder, aldus statistieken van het Duitse Wijninstituut.
De daling van het exportvolume in 2012 komt neer op 1,3 miljoen hectoliter. Ook in 2011 was er reeds een significante daling van 11,8% merkbaar.
Terwijl de export in 2012 het goed deed op kleinere wijnmarkten is deze alarmerende daling vooral te wijten aan markten die normaal grote volumes voor zich nemen, zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Rusland, aldus het persbericht dat gelanceerd werd op de vooravond van Prowein, Duitslands grootste wijnbeurs die jaarlijks in Düsseldorf wordt gehouden.
Het Duits Wijninstituut zegt dat de daling deels te wijten is aan een kleinere oogst in 2010 en een 'hardere competitie' voor wijnen uit het lagere prijzensegment. Ook nieuwe importregels in Rusland leidden tot lagere exportcijfers. 
Eveneens de waarde van exportwijnen daalde in 2012 met 7,8%. Dit cijfer is weliswaar minder alarmerend omdat de gemiddelde prijs per liter wijn steeg en een trend blootlegt 'van de vraag naar hogere kwaliteitswijnen', aldus directeur Monika Reule van het Duits Wijninstituut. 
Maar gezien de algemene dalingen roept Monika Reule op 'intensieve en constante public relations campagnes op te voeren in het buitenland om op die manier het verloren marktaandeel opnieuw in te palmen.'
Bron: Decanter

 

11:14 Gepost door In Vino Veritas in Duitsland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.