25-01-13

Klassement Saint-Emilion: dan toch richting een proces

Het bestuur van de appellatie Saint-Emilion Grand Cru zegt nochtans alles gedaan te hebben opdat hun nieuw klassement niet zou aangevochten worden in de rechtbank, met alle mogelijke voorzorgen vandien.
Toch wordt het klassement betwist en werd er reeds een klacht neergelegd in de rechtbank.
Aan de oorsprong liggen de onvermoeibare Pierre Carle (Château Croque-Michotte), Sylvie Giraud (Château La Tour du Pin Figeac) en Emmanuel Boidron (Château Corbin-Michotte).
De drie aanklagers zeggen 'in laatste instantie' een klacht neergelegd te hebben - meerdere brieven aan het bestuur van het klassement, opdat ze op hun beslissingen zouden terugkomen, haalden blijkbaar niets uit.
Ook rekenen ze op een schadevergoeding en intrest om zo hun verliezen te compenseren wat de verkoopprijzen van hun wijnen betreft.
De wijnraad van Saint-Emilion kan niets anders doen dan deze nieuwe juridische actie 'betreuren' - herinner u de laatste rel rond het klassement van 2006 dat meer dan 3 jaar aansleepte om uiteindelijk tot een ongeldigverklaring te komen.
De analyse van bijvoorbeeld Nicolas Thienpont (Pavie-Macquin) die vond dat het nieuw klassement 'politiek gezien goed in elkaar stak' en dat 'het goed deed aan Saint-Emilion' was misschien een tikje te voorbarig. Het moet gezegd dat deze Belg met 3 geklasseerde kastelen niet te klagen had ...

saint emilion,nouveau classement,nouveau procès,vin,vignoble,bordeaux,carle,croque michotte,thienpont,moueix

Uw Croque Michotte, wil u die met ... of zonder 'Classé'?

saint emilion,nouveau classement,nouveau procès,vin,vignoble,bordeaux,carle,croque michotte,thienpont,moueix

11:28 Gepost door In Vino Veritas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.