22-03-11

Een wijngaard kopen in Frankrijk?

Bent u een van die wijnliefhebbers die, net zoals onze vrienden Guido Jansegers, Bernard Sirot en Luc Charlier, zijn of haar droom wil waarmaken en zich in Frankrijk wil vestigen om er wijn te maken? Dan geven we u alvast graag enkele richtprijzen mee, per hectare welteverstaan. De prijzen zijn gemiddeldes van gedane transacties in 2009, bijeengesprokkeld door Agrifrance, een filiaal van BNP Paribas.

vin,vignoble,prix d'achat

Eén hectare wijngaard in de Languedoc blijft schappelijk van prijs (Foto: H. Lalau) 
 
Omdat het aanbod enorm breed is, hebben we het opgespiltst in 4 categorieën:
1. U bulkt niet echt van het geld?
Denk dan aan Languedoc (Corbières: 9000 euro per hectare; AOC Languedoc: 13.000). Wat ook nog kan is Muscadet (11.000 euro) of Anjou (12.000). Zelfs in de AOC Bordeaux kunt u uw geluk beproeven, en dit aan 15.000 euro.
2. U zit lang niet slecht bij kas?
Denk dan bijvoorbeeld aan Côtes du Rhône (20.000 euro), Chinon/Bourgueil (30.000) of zelfs aan Pic Saint Loup (37.000 euro).
3. Geld maakt niet veel uit, maar prestige des te meer?
Kijk dan eventueel uit naar Moulin à Vent (70.000 euro), Tavel (80.000 euro), Médoc (250.000), Saint Emilion (heel variabel, tussen 200.000 en 600.000 euro) alsook naar Châteauneuf du Pape (390.000 euro).
4. U heeft de lotto gewonnen, beschikt over een enorm kapitaal en/of heeft uitzicht op dik pensioen?
Dan kunt u op zoek gaan naar een lapje grond in Champagne (vanaf een klein miljoen euro), Saint Estèphe (1 miljoen euro), Pauillac (1,5 miljoen) of Meursault (1,9 miljoen).
Opgelet, we hebben het enkel over de wijngaard zelf. Voor de kelder en een mooi huis daarrond moet u nog eens extra in de beugel tasten. 
Deze enorme prijsverschillen hebben te maken met de bekendheid van de wijnen die er geproduceerd worden, maar ook met de grondprijzen zelf: soms is er zo weinig grond te koop dat de prijzen gewoon de pan uitrijzen, terwijl sommige interessante domeinen voor het rapen liggen maar men ze zelfs aan de straatstenen niet kwijtgeraakt.

13:35 Gepost door In Vino Veritas in Frankrijk | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik wil graag wijnboer worden met daarbij een klein restaurantje.
Hoe kom ik aan een adres of zijn er meer liefhebbers die met mij en mijn partner dit idee willen realiseren.
Een investeerder is ook van harte welkom of een persoon die al een wijngaard heeft en wil uit breiden.
Schrijf mij!

Gepost door: Chris driessen | 20-01-13

Dit is mijn emailadres chrisdriessen1955@gmail.com
En mijn telefoonnummer 0623625914
Bel of mail mij voor het leuke idee wijngaard met restaurant

Gepost door: Chris driessen | 20-01-13

hallo, na jarenlang met mijn band opgetreden te hebben willen mijn vrouw en ik een kleine wijngaard kopen, waarbij wellicht een cafe/restaurant en eventueel mini camping komen. We hebben weinig geld te besteden, willen van de opbrengst leven, zijn beiden in goede gezondheid en zoeken in Frankrijk en Spanje.
met vriendelijke groet,
Bas

Gepost door: bas vossen | 23-07-13

Beste,

reeds vele jaren spelen we met de drang en wil om met het gezin te emigreren om in de landbouw aan de slag te kunnen in het zuiden van Frankrijk. als 37 jarige man kamp ik met een hoop energie die ik ondertussen dringend moet kanaliseren. als tuinarchitect ken ik wel één en ander van groen en bomen. ik begrijp echter wel dat dit nog lang niet gelijk staat aan landbouw of fruit verbouwen. toch ben ik op zoek naar concrete info rond plaats, aankoop, het wat en hoe en zo veel meer naar fruitteelt, wonen, werken en kosten hieromtrent. kan ik mij alvast aan jullie richten met mijn vragen. alvast bedankt

Gepost door: Dimitri Billiau | 10-03-15

De commentaren zijn gesloten.